Over keukencoach
De oprichter van Keukencoach is ondertussen reeds 24 jaar actief in de horeca en deed ervaring op in allerhande branches: restaurants, eetcafés, grootkeukens, hotels in binnen- en buitenland … Door dit werk te combineren met extra opleidingen en cursussen verfijnde hij zijn expertise enorm. Ook nu investeert hij jaarlijks in cursussen om zichzelf te blijven bijscholen. Ervaring, deskundigheid en passie: check!
Het was ongeveer 15 jaar geleden toen de Keukencoach begon te merken dat de opdracht om geschoold en gemotiveerd personeel te vinden allesbehalve eenvoudig was. Aangenomen personeel behouden was ook niet makkelijk en in de keukens heerste altijd veel stress. Was dat het lot van iedere zaak of kon het ook anders? Gedreven door optimisme besloot hij een systeem te ontwikkelen waarbij hij met zo weinig mogelijk personeel zoveel mogelijk kon doen. Hij wilde niet langer afhankelijk zijn van koks. Door het systeem doorheen de jaren zodanig te verfijnen, kon hij zijn keuken uiteindelijk op eenvoudige wijze van structuur en organisatie voorzien. Dat resulteerde in een opmerkelijk lagere foodcost, minder personeel en meer werknemers die blijven. Bovendien verdween de noodzaak aan geschoold personeel.
Vandaag blijkt het systeem van de Keukencoach een gigantisch gat in de markt te zijn. Door zijn ervaring weet hij precies welke valkuilen de horeca-wereld kent en kan hij nu met zijn systeem anderen helpen deze problemen te vermijden. Het grootste probleem ligt meestal bij een gebrek aan organisatiekennis van de chef. Het chef-zijn is immers een knelpuntberoep en de horeca-wereld wordt gekenmerkt door een nijpend tekort aan chefs. Vele chefs die zich aanbieden als interim chef beschikken bijgevolg vaak niet over de nodige kennis. Ze komen om in de keuken te werken, maar niet om de keuken van een systeem te voorzien. Bijgevolg kent de Keukencoach nagenoeg geen concurrentie in dit domein.
Het systeem van de Keukencoach werkt alleen bij een uiterst persoonlijke aanpak. Het contact met zijn klanten verloopt dan ook heel persoonlijk, waardoor hij een systeem kan creëren dat volledig aansluit bij de wensen van de klant. Het draait immers niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Bijgevolg zijn klanten van de Keukencoach steeds beperkt in aantal. Bovendien zoekt hij klanten die bereid zijn tot een langdurige samenwerking, want alleen zo kunnen ze ten volle profiteren van het systeem. Iedere klant krijgt altijd een duidelijk beeld van zijn aanpak en het resultaat is vaak meteen zichtbaar.